Takrenovering

Raska plåttaksrenoveringar i hela Satakundaområdet

Utför takrenoveringar och andra takarbeten med nycklarna i handen-princip och med inhemska produkter.

Snabbt och bra. Där har vi beskrivningen av våra takrenoveringar i ett nötskal. Vi har slipat våra processer till max och kan bli färdiga med en plåttaksrenovering på bara 3–4 dagar. Och det är säkert- vi har en hundraprocentig precision inte bara på renoveringarnas tidsplaner utan också i deras budgetar. Hos oss får ni också samtliga tjänster från en och samma utförare, då vi är det enda företaget i takbranschen i Satakundaområdet som har tillstånd att utföra asbestrivningar.

Kontakta Solarkatto när du vill ha takrenoveringen utförd med precision och kvalitet!

En yrkeskunnig trio i er tjänst

Vi tre branschproffs utför takrenoveringar med orubblig yrkesskicklighet. Vi lutar oss inte tillbaka på rykten och renommé som stora renoveringsbolag kan ha, utan vår kompromisslösa kvalitet och kundernas genuina nöjdhet bär oss. Vi har ju också lämnat bakom oss inte bara snygga tak utan nöjda kunder såväl i Björneborgs- och Raumoområdet såväl som i hela Satakunda. Ta en titt på våra kundberättelser! Kolla in våra kundberättelser!

Vad innefattar en takrenovering?

Först gör vi en kartläggning om det befintliga takets kondition och renoveringsbehov. Samtidigt kontrollerar vi underlagstak, stuprännor, snörasskydd och fasadstegar. Plåttaksrenoveringen börjar med en renoveringsplan, som vi tillsammans med kunden går igenom på plats. Samtidigt räknar vi ut en offert. Om underlagstaket är i bra skick kan vi förnya endast takplåtarna.

Ibland- även om man inte tror det- kan ett tak som ser gammalt och fult ut fortfarande vara felfritt och kan därmed användas i flera år till. Vi utför inga onödiga renoveringar; tveka inte att bjuda in oss på en kostnadsfri besiktning, om du har funderingar om ditt tak.

Om taket däremot skall renoveras i sin helhet, börjar man med att förnya underlagstaket. Efter det riktas taket och konstruktionen blir modern, dvs. ventilerande. Därefter läggs nya plåtar på taket. Vid behov byter vi också ut hängrännor och stuprännor och uppdaterar taksäkerhetsprodukter såsom takbryggor, snörasskydd och stegar så att de följer de nutida säkerhetsföreskrifterna.

För oss är det viktigt att takrenoveringen orsakar så lite besvär som möjligt för våra kunder. Vi tar med oss allt renoveringsavfall från tak och gård och lämnar inte bara ett högklassigt och snyggt tak utan också en ren och fin omgivning efter utfört arbete.

Så här fortskrider takrenoveringen...

  1. Ta kontakt med oss.
  2. Vi kommer och gör en kartläggning av objektet.
  3. Vi kontrollerar och mäter taket som skall renoveras.
  4. Vi lägger upp en renoveringsplan och går igenom den tillsammamns med er.
  5. Vi räknar ut en bindande offert åt er
  6. Vi kommer överens om renoveringstidpunkt.
  7. Vi utför installationsarbetet och städar efter oss.
  8. Ni godkänner arbetet.

Vad kan vara oroande vid plåttaksrenovering?

Det händer då och då att våra kunder delar med sig av sin oro; det är ju ändå frågan om en stor investering som takrenovering. De allra vanligaste två frågorna som har oroat våra kunder är dessa:

1. Vad händer om takrenoveringen medför oförutsedda utgifter?

Bara lugn! Med oss uppkommer inga sådana. Vi har planerat vår inledande kartläggning med en sådan precision, att vi kan lova er att ackordspriset håller. Plåttaksrenovering utförs alltid efter den plan som är överenskommen med kunden.

2. Vad händer om det börjar regna?

Då börjar det att regna. Och det gör inget. Vi öppnar inte upp hela taket på en gång, utan arbetet utförs effektivt i mindre moduler åt gången. När vi river en bit av det gamla taket, installerar vi genast ett underlagstak över det som skyddar området mot väder och vind. Sedan kan det regna på. Inte heller snöfall är ett hinder.